Reklame:

Vil kvæle alt ulovligt gaderæs – gør det ulovligt at se på en brænder

Selv det at bære rundt på et reservehjul kan nu være en kriminel handling i den australske delstat Queensland.

I et forsøg på at komme ulovlig gaderæs til livs er delstats-regeringen i Queensland, Australien, nu klar med en af verdens strengeste love på området. Den nye lov rammer ikke bare de bilister, der kører ulovligt gaderæs, det er nemlig også blevet kriminelt at overvære.

Loven består af tre dele, der gør alt fra gaderæs til en brænder på offentlig asfalt mere ulovlig end nogensinde før. Det bliver også ulovligt at opfordre andre til at tage del i ‘den slags aktiviteter’ og/eller overvære dem.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Det bliver også straffet hårdt at filme eller tage billeder af ulovlige gaderæs, brændere og andet ‘hensynsløs kørsel’. Ifølge australske Drive kan det koste op mod 6.000 australske dollar at blive taget som tilskuer til gaderæs.

For de bilister, der benytter vejene på ulovlig vis, er konsekvenserne dog endnu vildere. Bilisterne risikerer nemlig alt fra at få deres bil konfiskeret til at miste deres kørekort og et år bag tremmer.

LÆS OGSÅ: Forsøgte at redde resterne af Saab – nu lukker bilmærke helt ned

Den australske delstatsregering anslår, at ulovligt gaderæs hvert år koster Queensland omkring 6 milliarder australske dollar svarende til 27 mia. danske kr.

Reklameblok:
– Hvis du vil ødelægge vores veje, ødelægger vi din bil, siger delstats-minister med ansvaret for politiet Mark Ryan.

 
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?