Video: Frankensteins motor – 71-årig bygger V12 ud af dobbelte 1JZ’ere

En 1JZ er godt, to af dem må være dobbelt så godt – nu har amerikansk tuner bygget resultatet

Reklameblok:Ah, JZ! Tunerverdens ‘grand old man’, når det kommer til tuning. Der er bare det, at de fleste idéer er både trukket ud af og gennemprøvet med den sekscylinderede række-konstruktion fra Toyota.

Men hvad nu, hvis man lagde to af slagsen sammen? Den tanke fik 71-årige Don Groff fra Ntn Moto i USA, da han sjovt nok stod med to 1JZ’ere fra et par japansk importerede Supra Mk.III’ere.

Groff og Ntn Moto brugte hele otte år projektet, der endte ud i rækkemaskinerne lagt i V-formation. Altså en femliters V12 med dobbelte Garrett GTX-turboladere med en effekt på 800 hestekræfter.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

At Groff ikke gik efter luftlaget omkring de 1.000 hestekræfter, som mange andre vilde JZ-projekter, har sin simple årsag ifølge den 71-årige amerikaner.

‘Du får aldrig 1.000 hestekræfter ordentligt i vejen, og du vil ikke kunne køre i nærheden af noget, som er sikkerhedsmæssigt forsvarligt’, udtalte Groff til Road and Track.

LÆS OGSÅ: SE VIDOEN – HIDSIG GOLF MED 500 HK ER BYGGET AF KEVLAR

Reklameblok:

Så for at holde motoren godt kørende – og delene i live – bestemte Goff sig for 800 hestekræfter. Og hvorfor gjorde han det så, ham Don Groff ?

Tja, ifølge ham selv af ingen særlig årsag. Blot fordi han kunne. Faktisk vidste han ikke noget om JZ’erne, før han købte dem. Så det er ‘rent held’, at motoren overhovedet starter, som Groff fortalte Road and Track.

Well done, Sir! Den motor lyder for fed! 

 

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk