Toyota-insider bekræfter: Supra får manuelt gear


Seks fremadgående gear koblet til tre pedaler – det er opskriften på en Supra-variant, som Toyota snart vil løfte sløret for.

Den nuværende Toyota Supra er en rap sportsvogn. Men japanernes brug af BMW-teknik har længe været et åbent sår for flere entusiaster og fans af modellen. Men nu er Toyota måske på vej med en håndsrækning til bilens kritikere.

For hvis de seneste rygter holder, er en Supra med tre pedaler på vej. Og den kan ovenikøbet være her meget snart.

Til manges overraskelse besluttede Toyota sig i sin tid for udelukkende at sende Supra Mk.V på gaden med en otte-trins automatgearkasse. Altså til trods for at japanerne indrømmede, at de inden bilens lancering faktisk arbejdede på udgave med manuelt gear.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Gearer op til kamp mod Nissan
Men nu forlyder det altså, at Toyota-toppen har givet efter og ladet den manuelle udgave af bilen få grønt lyst. Endda til en lanceringen allerede i år.

I et interview med The Drive har en unavngiven Toyota-kilde tilsyneladende bekræftet, at bilen er på vej. Og det er faktisk i god tråd med et andet rygtet fra 2021. Her kom det nemlig frem, at Toyota havde tænkt sig kun at sende den to-liters, firecylindrede Supra på gaden med manuelt gear.

Men det skete altså ikke.

Men hvis de seneste rygter holder, gearer Toyota op til noget af hundeslagsmål med Nissan. Lige om hjørnet venter nemlig den nye 400Z. Den er allerede bekræftet med to gearkasse-valg – nemlig en Mercedes-udviklet automatkasse eller seks manuelle trin.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Foto: Toyota PR

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk