Til snigpremiere hos Haaning Collection: Danmarks flotteste bilmuseum

Haaning Collection
Haaning Collection - foto: Kasper Erling, Boosted.dk

Mere end 100 unikke biler er omdrejningspunktet i et helt nyt og ekstremt flot indrettet oplevelsescenter, der åbner 19. august i Bagsværd. Navnet er Haaning Collection, og Boosted.dk har været til snigpremiere.

Missionen er klar. Familien Haaning vil med oplevelsescenteret og bilmuseet Haaning Collection skabe en af Europas mest ambitiøse kulturoplevelser. Stedet står 19. august klar til at huse familiens imponerende bilsamling på mere end 100 nøje udvalgte biler, 40 vintage motorcykler og knallerter, 12.000 modelbiler og et væld af andre oplevelser af internationalt format.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Bag Haaning Collection finder du Erik Haaning og sønnerne Michael og Nicholas Haaning.

“Jeg har samlet på biler og køretøjer hele mit liv, og jeg er oprigtigt glad for, at mine børn deler min store passion. Det er skønt at se alt det arbejde, som de lægger I at skabe de bedste rammer for samlingen så tæt på København, så endnu flere gæster får mulighed for at opleve den i årene frem”, siger Erik Haaning, der i dag er 79 år gammel.

Passionen for biler har i den grad også forplantet sig til næste generation i familien.

“Vi elsker biler, og derfor har det også været en fantastisk opgave at udvikle så unik en oplevelse med udgangspunkt i de biler, som vores far har samlet igennem årene. Og vores gæster kan også glæde sig til en række nyindkøbte biler, som sammen med den oprindelige samling kommer til at vise 135 års bilhistorie på en ny og spændende måde”, siger Nicholas Haaning. 

Mange spændende muligheder
Når oplevelsescentret Haaning Collection åbner 19. august, så er alle velkommen – også virksomheder. De unikke rammer kan nemlig også benyttes af virksomheder, der vil holde ’ud af huset’-møder, teambuilding, produktpræsentationer, firmafester osv. Der er også flere spændende aktiviteter i støbeskeen. Blandt andet minikoncerter, sæbekasseløb osv.

Boosted.dk har været forbi den passionerede Haaning-familie for at se nærmere på udstillingen før den officielle åbning. Og vi kan absolut anbefale alle med bare den mindste smule benzin i blodet at kigge forbi Smørmosevej 16 i Bagsværd. Sjældent har vi set så veludført en udstilling, hvor der er tænkt på selv de mindste detaljer. Absolut et sted i verdensklasse!

Mere info på www.haaningcollection.dk

Haaning Collection
Erik Haaning med sønnerne Michael og Nicholas Haaning. Alle tre meget passionerede bilentusiaster og servicemindede mennesker med sans for detaljerne.
Haaning Collection
Haaning-familien har skaffet en Mercedes-bygget replika af verdens første bil – Benz Patent-Motorwagen. Du kan læse hele den spændende historie om bilen på væggen bagved. Stenene er i øvrigt ægte by-brosten skåret over på midten, så de kunne placeres korrekt under den gamle bil. Intet er overladt til tilfældighederne hos Haaning.
Haaning Collection
I en lille biograf kan du se filmklip om forskellige biler.
Haaning Collection
Vidste du, at Mercedes har produceret meget andet end biler? Her en regnemaskine.
Haaning Collection
Bilen til højre er en Ford T, som Erik Haaning for mange år siden kørte på ferie i med børnene bagi. Den er nu en del af det fantastiske museum.
Haaning Collection
Udstillingen indeholder mange biler, som har kørt i Danmark, men også en del som er skaffet i udlandet. I midten her ses en benzinstander fra Det Danske Petroleums Aktieselskab.
Haaning Collection
Her ser du verdens sejeste skillevæg. Den er opbygget af omkring 12.000 modelbiler. Fantastisk idé! Men der er stadig et par tusinde biler i kælderen, hvis der skulle blive behov for lidt mere væg en dag.
Haaning Collection
Hvad siger du til at holde møde lige her? Vi har ikke ord for, hvor flot det her sted er lavet.
Haaning Collection
Erik Haaning bag rattet af en Willys Jeep, som gæsterne gerne må kravle op i. Hvis du møder Erik i udstillingen, så spørg ham gerne om bilerne – han har gode historier klar om dem alle.
Haaning Collection
Kender du den her bil? Det er en Muntz Jet fra USA. Kun produceret i 198 eksemplarer af Earl ‘Madman’ Muntz fra 1950 til 1954.
Haaning Collection
Måske den smukkeste bil nogensinde? Den første udgave af Corvette.
Haaning Collection
Selv lamperne i loftet er unikke hos Haaning.
Haaning Collection
Udstillingen er opdelt i forskellige perioder indenfor bilindustrien. Og her er en god blanding af både historiske hverdagsbiler og drømmebiler.
Haaning Collection
Tjek lige kabinen i en Lotus Esprit. Der var da lidt mere fart over farverne sammenlignet med i dag, hvor det meste er sort og gråt.
Haaning Collection
Bilerne krydres med små udstillinger af andre tidstypiske ting. Her Commodore 64 med båndstation. Årh, det var tider, dengang man skulle spole frem og tilbage for at finde sit spil.
Haaning Collection
Kewet El-Jet var en dansk elbil fra 1991 til 1998. Med en rækkevidde på mellem 50 og 75 km.
Haaning Collection
Kronen på værket efter vores mening. Lamborghini Countach med den monstrøse hækvinge.
Haaning Collection
Nicholas og Michaels Porsche Cayman GT4 Clubsport i seriøst racertrim står i slutningen af udstillingen. Klar til en trackday eller to. Fed køremaskine!
Haaning Collection
Haaning Collection er uden tvivl et besøg – eller to – værd. Kvaliteten af både biler og selve husets opbygning er i absolut særklasse. Overalt er der brugt de lækreste materialer.

Mere info på www.haaningcollection.dk 

Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk