Tesla tilbagekalder 500.000 biler


Der er bøvl med bakkamera og bagagerumsdæksler, derfor tilbagekalder Tesla næsten 500.000 biler – heriblandt alle Model 3 fra 2017 til 2020.

Der er bøvl med flere Tesla-biler. Faktisk næsten en halv million af dem. Og det tager elbilsfabrikken nu konsekvensen af. Derfor tilbagekalder man nu en række Model S’er og alle Model 3-biler fra det amerikanske marked.

For sidstnævnte gælder det, at bilerne skal være produceret mellem 2017 og 2020 – i alt 356.000 biler. Problemet består i, at ledningsnettet bak-kameraret kan blive beskadiget, når bagagerummene på de ramte biler åbnes og lukkes. Det kan betyde, at bakkameraret svigter.

“Kølerhjelmen” kan flyve op
Det viser et dokument fra den amerikanske bilsikkerhedsmyndighed NTHSA ifølge det tyske medie Tagesschau. Hvad angår Model S, så er der tale om i alt 119.009 biler, som skal en tur forbi værkstedet, fordi klappen til det forreste bagagerum er monteret forkert.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:På de ramte biler kan klappen til det forreste aflægningsrum risikere at flyve op under kørsel og dermed blokere for førerens udsyn. Ifølge NTHSA kender Tesla ikke selv til nogle ulykker, som er sket på grund af fejlen.

Der er ikke meldt om tilsvarende problemer på biler solgt uden for USA. Som følge af tilbagekaldelsen er Tesla-aktien faldet med 1,5 procent i løbet af i dag, det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Tesla-aktien er med en værdi på 1.091 dollars pr. styk dog stadig skyhøj.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:
Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk