Tesla leverede næsten 1 million biler sidste år


936.172 biler fik Tesla sendt på vejene sidste år. Det viser mærkets egen opgørelse.

Tesla leverede mange biler sidste år. Hele 936.172 styk blev det til. En massiv stigning på 87 procent sammenlignet med 2020, hvor fabrikken spyttede 499.647 biler ud på vejene.

Det afløser tal, som Tesla har sendt ud. 24.390 af bilerne var Model S og Model X. 24.964 af dem blev leveret. 2021 var også året, hvor produktionen af Model 3 og Model Y toppede. Til sammen udgjorde de to modeller 906.032 biler.

Fjerde kvartal viste sig at være et med fart på for Tesla. For her producerede fabrikken 305.840 biler, mens man fik leveret i alt 308.600 styk. Lidt mere end kvart million biler kvartalet forinden bød på.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Indtil da en rekord for mærket.

Mangler – ligesom alle andre –  mikrochips
Ligesom alle andre bilproducenter har Tesla været hårdt ramt af manglen på mikrochips. Tesla har dog kunnet i imødegå manglen, fordi man har haft en produktion af halvledere på en fabrik i Shanghai, og fordi det lykkedes mærket at lave tekniske ændringer på Model 3 og Model Y. Herunder blandt andet at fjerne nogle sensorer.

Tesla skriver selv, at mærket forventer et 2022 med endnu mere fart på. Især fordi nye fabrikker i Texas og Tyskland vil kunne producere biler i løbet af året.

Selvom Tesla stadig mangler at begynde at bygge Cybertruck, Semi og Roadster, arbejder mærket ifølge flere kilder allerede på en ny model, der skal placeres under Model 3. Tekniske specifikationer er endnu ikke offentligt, men Tesla siger selv, at prisen kan holdes på omkring 25.000 dollars i USA. Altså langt billgere end både Model 3 og Model Y.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk