Synsmand dømt for at klone biler – nu vil han frifindes

En dansk synsmand fra Slagelse har anket en dom, han i december 2020 fik for dokumentfalsk og afgiftssnyd
Foto: Bil Magasinet

En 45-årig synsmand fra Slagelse blev i december sidste år af Byretten idømt både fængsel-og bødesstraf for afgiftssvindel og dokumentfalsk – nu vil han frifindes.

Den 45-årige synsmand fik en træls ‘julegave’, da han ved Retten i Næstved i december sidste år blev fundet skyldig i at have begået omfattende dokumentfalsk og afgiftssynd med en række køretøjer. Det skal være sket i en periode på to år. Fra 2015 til 2017.

Straffen lød på to års fængsel og en bøde på 1,25 millioner kroner. Det skriver SN.dk.

Men det vil den 45-årige synsmand frifindes for. Derfor skal sagen nu vurderes i Landsretten. Sagen begynder i næste uge.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Sagen er flere år gammel, men begyndte først da et forsikringsselskab anmeldte synsmanden til politiet i 2017. Mistanken lød på kloning af biler.

Ved ransagning af en synshal i udkanten af Slagelse året efter fandt politiet en klonet Porsche, større kontantbeløb og forfalskede registreringsattester. Samlet set drejer sagen sig om 18 køretøjer, og med dem har synsmanden ifølge Skats beregninger snydt statskassen for 2,5 millioner kr. i registreringsafgift.

Ses vi til Auto Show?


Et tilsvarende beløb har synsmanden fået et erstatningskrav på. Yderligere fik han konfiskeret 275.000 kr. Ligesom han heller ikke må være synsmand i fem år.

Ankesagen begynder ved Østre Landsret på tirsdag i næste uge.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk