Skolebusserne i USA skal køre med 7,3-liters Ford V8


Blue Bird, der bygger skolebusser i USA, får Fords 7,3-liters V8’er til at fragte skolebørn.

Fords Godzilla-motor har en slagvolumen på 7,3-liter, og den kan udover i fabrikantens egne F-serie pickup’er bruges i lidt af hvert med fire hjul. Eller mere for den sags skyld.

Et af de sjovere eksempler finder vi på samlebåndet hos Blue Bird, der er mest kendt for at skrue de legendariske amerikanske skolebusser sammen.


Det er resultatet af, at de to amerikanske fabrikker har valgt at forlænge deres samarbejde.

Bedre brændstoføkonomi
For skolebussernes vedkommende skulle det blandt andet betyde ‘bedre brændstoføkonomi’. I hvert fald hvis man skal tro den video, Blue Bird i sidste uge lagde på Youtube.

Her fortæller topchef Tery Jenkins om de skolebusser, firmaet vil rulle ud på vejene i 2022. Benzinudgaverne skal nemlig baseres på Ford-motoren med tilnavnet Godzilla.

LÆS OGSÅ: Manhart MHX5 800 er et luksus-monster med 823 hk

Dog er motoren lettere neddroslet. Når den skal fragte skolebørn til og fra hjemmene, yder den nemlig ‘kun’ 350 hestekræfter. I modsætning til Fords F-serie hvor motoren yder op til 450 hestekræfter. Men faktisk kan der uden problemer trækkes 1.100 hestekræfter ud af Godzilla.

Uanset om skolebusserne yder 350 eller 450 hestekræfter, bliver de dog ikke raketter. Den køreklare vægt er nemlig hele 14.5 tons!

Men hey, den motor er for vild!

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk