Fords nye 7,3-liters twinturbo-V8’er yder 1.100 hk


Godzilla er navnet.

Tidligere i år sendte Ford en vanvittig ‘samle-selv’-sag af en motor på markedet. Sådan ser det bare ikke ud, når fabrikken selv bruger den.

For her har man valgt at lægge den i arbejdshesten, pickup’en F-250. Her yder den 430 hestekræfter og 644 newtonmeter. Det kan måske synes minimalt for så stor en motor. Men sæt så trykladning på og se magien ske.

Vild både med og uden tryk
For bare med trykladning hævder Merkel Racing Engines at have trukket vanvittige 1.114 hestekræfter ud af motoren. Bevars, det blot 152 hestekræfter pr. liter. Men her er det væsentlig at bemærke ordene ‘kun trykladning‘.LÆS OGSÅ: Politiet – Disse køreprøver er aflyst i HELE landet

For det er det eneste, tunerne har gjort ved motoren. Siger de. Det åbner næsten uanede mængder af muligheder for alverdens tunere.

Selv uden trykladning er det lykkedes Fords egne folk i deres ‘performance-afdeling’ at hente 780 hestekræfter ud af motoren.

Ja, tak siger vi bare.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk