Salg af elbiler i voldsom stigning

Salg af elbiler i voldsom stigning

Med 3.050 nye elbiler udgjorde elbilerne 19 procent af bilsalget i den forgangne måned, som i alt bød på 15.844 nye personbiler. Det er den hidtil højeste andel på en kalendermåned. Lægger man hertil andelen af nye plug-in hybrider, udgjorde de opladelige biler hele 40 procent af nyregistreringerne.

Personbilsalget oplevede i august en tilbagegang i forhold til samme periode sidste år, hvilket dog dårligt kan sammenlignes pga. sidste års corona-nedlukning. År-til-dato er der nyregistreret 125.743 personbiler, hvilket er på niveau med sidste års 124.947 nyregistreringer ved augusts udgang.

”Vi oplever god aktivitet i bilsalget for tiden, der dog er præget af udfordringer med leverancer fra underleverandører til bilfabrikkerne, hvilket kan give længere leveringstider”, udtaler Mads Rørvig, adm. direktør, De Danske Bilimportører.

Fire ud af ti solgte biler kan lades op

Med 6.453 nye elbiler og plug-in hybridbiler udgjorde de opladelige biler 40 procent af augusts samlede aktivitet – den højeste andel i Danmark nogensinde. Til sammenligning udgjorde de opladelige biler 20 procent af bilsalget i august 2020.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Modeludbudet af elbiler og plug-in hybridbiler er også steget markant sammenlignet med sidste år fra 46 i Q3 2020 til 74 i Q3 2021.

”Vi oplever fortsat en voldsom stigning i andelen af solgte elektriske biler, der nu samlet udgør 40 % af nybilssalget. Danskerne har fået flere elektriske bilmodeller at vælge i mellem, hvilket har været afgørende for udviklingen.”, udtaler Mads Rørvig.

Ses vi til Auto Show?


Antallet af ladestandere sætter begrænsninger

”Trods denne måneds rekord i solgte elbiler, sætter antallet af ladestandere i Danmark en begrænsning på elbilsalget. Kunderne oplever ikke at lademulighederne er tilstrækkelige, så det er afgørende, at der virkelig bliver sat turbo på udbygningen af vores ladeinfrastruktur i Danmark, hvis udviklingen skal fortsætte”, udtaler Mads Rørvig.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk