VW-praktikanter bygger Arteon med 490 hestekræfter

Men hvor er den VR6-udgave, Volkswagen ellers har testet?

Det må afgjort være et af de bedste steder at lande en praktikplads, når Volkswagen beder deres praktikanter gøre topmodellen Arteon federe.

Men det er selvfølgelig ikke basisudgaven af GT’en, Volkswagen i Australien har sat et hold af svineheldige praktikanter til at forfine. Grundbilen er derimod topmodellen R-Line med 4Motion-firehjulstræk, DSG-gear og 272 hestekræfter.

Og de unge praktikanter må have gjort noget rigtigt, for ‘one-off’-bilen ART3on yder 490 heste og 600 newtonmeter. 218 hestekræfter og 250 newtonmeter mere end den to-liters TSI-motor normalt præsterer.


LÆS OGSÅ: VW bygger Arteon ‘shooting brake’ – måske med VR6

De australske praktikanter byggede dog ikke bare bilen for at slå tiden frem mod fyraften ihjel. ART3on har netop deltaget i World Time Attack Challenge på Sydney Motorsportspark-banen. Her beviste de unge mennesker, at de har bygget en bil, som selv opad bakke går fra 0 til 100 kilometer i timen på 3.9 sekunder.

Den lange liste af modifikationer indkluderer Stage 3-turbolader, opgraderet intercooler, benzinpumpe og et udstødningsystem med friere gennemgang. Praktikanterne udstyrede også bilen med Bilstein-gevindundervogn, APR-bremser og semislicks-dæk.

Så kan vi godt leve med, at bilen er malet i noget, der ligner opkast fra en tre-årig som har slugt lidt for mange farvekridt, og at VW har været mussestille med nyt om den VR6-udgave af Arteon, vi ved, de arbejder på.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen


Reklame: