Porsche-chef: Ferrari og Lamborghini skal IKKE slippe for benzin-forbud

Porsches administerende direktør Oliver Blume mener ikke, at Lamborghini og Ferrari skal kunne slippe for at lave elbiler

Italienske biler er ikke noget specielt, når det gælder om at omstille verdens bilindustri til elbilsproduktion, mener Porsches administerende direktør. 

Tidligere på ugen kunne vi her på Boosted.dk fortæller, hvordan Italiens regering er gået til EU med et ønske om, at mærker som Lamborghini og Ferrari skal undtages fra et eventuelt kommende forbud mod nye fossilbiler fra 2035.

I det store hele producerer de italienske superbilsfabrikker kun ganske få biler, og det mener Italiens regering, at de skal have lov til at fortsætte med – også med forbrændingsmotorer.

Det er ikke en undskyldning
Men nu melder Porsche sig i den samtale. I et interview med Bloomberg fortæller mærkets administrerende direktør, Oliver Blume, at det ikke er nogen gyldig undskyldning, at Lamborghini og Ferrari ikke producere ret mange biler om året.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Alle må hjælpe til med omstillingen i bilindustrien, fortæller topchefen.

Omvendt er det for Porsche også et rimelig nemt standpunkt at indtage. I Zuffenhausen, hvor mærket har hjemme, producerer man allerede elbiler. Imodsætning til Lamborghini og Ferrari, som endnu ikke producere én eneste rent elektrisk bil.

– Inden for det næste årti vil elbilen være uovertruffen, fortalte Blume i et interview til Bloomberg.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Lamborghinis kunder vil ha’ V12
Samtidig afviste han fordelene ved en forbrændingsmotor i performance-biler.

– At nedbringe Co2 er et globalt spørgsmål, og alle skal bidrage, lød det fra Blume.

Paradoksal er det, at Lamborghini og Porsche har samme ejer – nemlig VAG-gruppen. Og på fabrikken i Italien holder man fast i V12-motoren.

– Det er hvad, kunderne vil have, fastslog Lamborghinis tekniske direktør – Maurizio Reggiani- tilbage i august.

Hvad angår Ferrari, så har mærket allerede meldt ud, at en 100 procent elektrisk Ferrari først ser dagens lys i 2025. Desuden holder man i Maranello på, at man aldrig bliver en ren elbilsfabrik.

Foto: Ferrari S.p.A.
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk