GODT NYT! EU-forbud mod benzinbiler skal ikke gælde Ferrari

Ferrari og Lamborghini skal, fordi de ikke producere ret mange biler, ikke rammes af et forbud mod fossilbiler, mener italiens regering
Foto: Ferrari S.p.A

Superbiler skal brøle på en blanding af højoktan og luft, og selvom EU vil forbyde salget af fossilbiler i 2035. Det mener Italiens regeringen i hvert fald.

Italien har sin andel af verdens superbilsfabrikanter. Derfor har den italienske regering indledt forhandlinger med EU, så fabrikanter som Ferrari og Lamborghini kan undtages fra et eventuelt forbud rettet mod fossilbiler.

Det skriver Finans.dk.

Det skulle være Bloomberg, der har opsnuset, at forhandlingerne er indledt. Mediet har talt med Roberto Cingolani, som er minister for økologisk transition i Italien.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– På det gigantiske bilmarked er det en niche, og der er igangværende diskussioner med EU-Kommissionen.

Roberto Cingolani uddyber, at Italien er gået til EU-komissionen med spørgsmålet om, hvorvidt eventuelt kommende restriktioner bør gælde de bilfabrikanter, som i det store billede sælger langt færrest biler.

Ses vi til Auto Show?


Altså superbilsfabrikanterne som netop Ferrari og Lamborghini.

Ferraris regnskab viser, at fabrikken i Maranello solgte 9.119 biler i 2020. Til sammenligning solgte VAG-gruppens Volkswagen-mærke hele 9,3 millioner biler. Lamborghini, som ejes af VAG-gruppen under Audis vinger, solgte 7.430 biler samme år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ferrari har dog allerede været ude for at sige, at man ikke har noget imod eventuelt kommende restriktioner fra EU’s side. Men nu kan det være, at de går helt fri for disse i Maranello.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk