Ferrari: Vi bliver ALDRIG en elbilsfabrik


Der er stadig håb for forbrændingsmotoren – især Maranello hvor Ferrari holder fast. De vil nemlig ikke bygge en ren elbil – som i nogensinde!

Vi elsker Ferrari af mange grunde. For imens størstedelen af bil-industrien er godt i gang med at flygte fra forbrændingsmotoren, sidder der nogle italianerne i Maranello og holder fast i forbrændingsmotoren.

Sådan udlægger vi i hvert fald ordene fra Ferrari-boss Louis Camilleri. På et virtuelt pressemøde (damn you, covid-19, red.) fik Camilleri nemlig sagt, at han ikke kan forestille sig, at Ferrari nogensinde bliver en ren elbilsfabrikant.

LÆS OGSÅ: En skriger spottet – Porsche 911 GT3 RS er på NürburgringOg at man ikke engang når i nærheden af de 50 procent i hans egen levetid.

Udtalelserne skal ses i lyset af Ferraris elbilssnak fra sidste år, hvor man faktisk lovede at have en elbil klar en dag mellem 2025 og 2030. En bil kan sjældent gøre det ud for et helt modelprogram. Heller ikke hos Ferrari som ikke vil udradere forbrændingsmotoren fra modelprogram.

Her går det godt
Ser man på Ferraris forventinger for i år, er der bestemt heller ingen grund til at frygte for forbrændingsmotoren.

For selvom man på grund af coronapandemien måtte lukke fabrikken ned i april, vendte medarbejderne allerede måneden efter tilbage til arbejdet. Agnelli-familien, der ejer Ferrari, forventer, at regnskabet for 2020 kaster et overskud på omkring 1 og 1,2 milliarder af sig. I dollars vel at mærke.

Helt el-forskrækkede er man dog ikke i Maranello. Se blot på V12-monsteret LaFerrari og den nye SF90. Begge biler bruger hybrid-teknologi. Og Ferraris Formula 1-hold har gjort det med V6’ere siden 2014-sæsonen.

Foto: Bil Magasinet

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk