Undersøgelse: BMW- og Audi-ejere har psykopatiske træk i trafikken


Det kan næppe komme bag på nogen. Men nu slår en ny undersøgelse det altså fast. Ejere af visse tyske mærker kan være psykopater i trafikken.

BMW-ejere bruger ALDRIG blinklyset, og så holder de generelt af at ligge helt oppe i røven på den øvrige trafik. Det er i de fleste lande ulovligt. Også herhjemme hvor for tæt kørsel koster et klip i kørekortet og en bøde på 2.000 kr.

Men nu går en ny engelske undersøgelse endnu tættere på karaktersikken af visse bilister. Hvordan du opfører dig i trafikken, afhænger nemlig af hvilken bil du ejer. Og her er BMW-og Audi-ejere altså blandt de værste, slår undersøgelsen fast.

En psykopat bag rattet?
Undersøgelsen er baseret på 2.000 engelske bilisters opførsel i trafikken. Hver deltager oplyste hvilken bil: mærke og model samt farve – han nu kører i. Og så lod alle deltagere sig underligge en test for psykopati. Her går scoren fra 0 til 36.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Har man scoret mellem 0 og 18 ‘point’, er man ifølge undersøgelsen et sundt individ. Mens psykopatiske træk er en mulighed hos dem, som scorede mellem 19 og 26 point. For dem, som scorede 27 point og derover, er psykopatiske træk ‘sandsynligt’.

Kan du gætte hvem, der scorede flest point? Hvis vi nu fortæller, at den gennemsnitlige score for alle deltagere er 6.6, kommer det så bag på dig, at BMW-ejere gennemsnitligt scorede 12.1 point?

Elbilsejerne er værre
Nej vel? Heller ikke her. Herefter følger Audi-ejere med en score på 11.7 point, mens Fiat-ejere med en score på 7.0 indtager den sidste ‘podiepladsering’.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Interessant er det, at elbilsejere også er galt afmarcheret. I hvert fald hvis man skal tro undersøgelsen. Med en score på 16.0 er elbilsejerne faktisk værre end BMW-og Audi-ejerne generelt. Herefter kommer ejere af hybridbiler med en score på 9,8, mens benzinbils-ejerne scorede 7.0 og ejerne af dieselbiler scorede 5.2.

Hvad angår farver så udviser, bilister som ejer brune eller guldfarvede biler, den største tendens til psykopati.

Selve undersøgelsen skal nok tages med en gran salt eller to. Folkene bag går nemlig ikke i dybden med definitionen af psykopatiske træk. Men nu er vi det da sort på hvidt med BMW-og Audi-ejerne… og elbils-ejerne – åbenbart.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk