Nu køber danskerne flere af disse biler – det er EU’s “skyld”


Hybriderne må se sig overhalet – og for én bestemt biltype kommer det til at gå endnu hurtigere, forudser den danske bilbranche.

Der er fuld fart på salget af elbiler. Det har man kunnet se i 2022, hvor andelen af nye elbiler i bilsalget er steget støt hen over året på trods af et overordnet faldende bilsalg.

Faktisk er elbiler den eneste type personbil, der er solgt flere af indtil videre i 2022 sammenlignet med samme periode i 2021, mens der er solgt færre benzinbiler, dieselbiler og plug-in hybrider.

Med stigningen er der nu flere elbiler end plug-in hybrider i Danmark. Det viser nye tal fra Bilbranchen i Dansk Industri på baggrund af data fra bilstatistik.dk. 97.126 elbiler har i dag danske nummerplader på.  Mens der er 97.074 plug-in hybrider på vejene. En udvikling, der glæder Bilbranchens direktør, Thomas Møller Sørensen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Det er en imponerende udvikling. Bilindustrien er fortsat påvirket af mangel på komponenter, hvor der især er mangel på mikrochips. Og netop mikrochips skal der bruges en del af til at producere en elbil. Ikke mindst derfor er det bemærkelsesværdigt, siger Thomas Møller Sørensen.

To særlige forhold
Han forklarer, at der særligt er to årsager til, at elbilerne på trods af svære vilkår vinder frem hos danskerne.

– Først og fremmest er det stigende EU-krav til bilproducenterne, som har medført, at udbuddet af grønne elbiler er blevet mangedoblet, mens vi herhjemme har fået nye bilafgifter, der sikrer efterspørgslen, fortæller Thomas Møller Sørensen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I Bilbranchen forventer man, at tendensen vil fortsætte, og at andelen af elbiler vil blive ved med at vokse i Danmark.

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk