Nu kan Tesla Model S Plaid køre 282 km/t – lover stadig 322 km/t


Da Model S Plaid blev lanceret sidste år, lovede Tesla en tophastighed på 322 km/t. Det gør de sådan set stadig. Men først nu begynder software-opdatering at løsne fartbegrænseren. 

Tesla lover, at Model S Plaid kan køre 322 km/t. Og det gør mærket sådan set stadig. Det har bare ikke været muligt endnu.  Og det er det sådan set heller ikke blevet med en af de seneste opdateringer af bilen software.

Tesla er dog kommet noget af vejen. For hvor billen før var elektronisk begrænset til 262 km/t, sætter hastighedsbegrænseren nu først ind ved 282 km/t.

Det skyldes tilsyneladende en softwareopdatering fra Tesla. Flere Plaid-ejere har da også dokumenteret modellens nye tophastighed.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Tesla kalder det track mode. Her slår bilen eftersigende en række hjælpesystemer fra, og det skal selvfølgelig kun bruges på en lukket racebane.

Men hvorfor kører Model S Plaid så ikke 322 km/t som lovet? Selv siger Tesla, at det skyldes bilens bremser. De skal være bedre, før det er forsvarligt, lyder forklaringen. Mærket har dog allerede fortalt, at man vil tilbyde Plaid-kunderne kulfiberkeramiske bremseskiver engang i midten af 2022.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk