Nu kan din Tesla få kulfiber-bremser


Fra næste år vil Tesla Model S-kunder bestille deres biler med kulfiberbremser. Men det kræver det helt rigtige model og de rette hjul. 

Tesla har – på nogle markeder – tilføjet en ny type ekstraudstyr til Model S-kunderne. Nemlig bremser. Dog ikke hvilke som helst sæt bremser. De er nemlig keramiske. Altså af den slags du også finder du på Porsche 911 GT3.

Bremserne vil kunne bestilles i løbet af 2022 – i midten af året for at være mere præcis. Men det kræver, at man bestiller topmodellen ‘Plaid’ og udstyrer bilen med de 21″ Arachnid-fælge. Sidstnævnte koster 37.000 kr. i Danmark.

Bremserne i sig selv er ekstraudstyr, som Tesla skal have 20.000 dollars svarende til 131.000 kr. for.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Det amerikanske elbilsmærke siger, at de nye bremser er “designet til den ultimative baneoplevelse, Model S Plaid Carbon Ceramic Brake Kit er en komplet hardwarepakke, der leverer maksimal bremsekraft igen og igen.”

Tesla kan have sendt de nye bremser på markedet af flere årsager. Drivetribe mener blandt andet, det er fordi flere Plaid-ejere har klaget over, at de normale stålskiver bliver for varme og i det hele taget er ‘utilstrækkelige’ under hårde opbremsninger.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

En anden grund til at kulfiberbremserne snart er en mulighed er bilens enorme effekt. Med 1.020 hestekræfter er Model S Plaid den hurtigste elbil – med nummerplader – der nogensinde har kørt rundt på Nürburgring.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk