Reklame:

Nu advares bilister: Ulovligt klistermærke koster 1.000 kr. i bøde

Flere bilister ‘pynter’ deres biler med et klistermærke. Men det er altså ulovligt, advarer interesseorganisationen FDM.

Det kan virke uskyldigt. Det forhindrer da hverken udsynet eller blokerer for noget andet. Men alligevel er det ulovligt at manipulere med bilens nummerplader på den måde.

Af samme grund advarer interesseorganisationen FDM nu mod det.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Ifølge FDM lægger flere bilister nemlig sorte klistermærker hen over den blå DK-landekode i nummerpladens venstre side. Det sorte mærke beholder typisk EU-stjernerne. Men nogle af klistermærkerne afbilleder også et dannebrogsflag.

Interesseorganisationen siger, at man har taget kontakt til flere politikredse. Og her er klistermærkerne ikke noget nyt. Tværtimod mødes bilister, som opdages med den slags i trafikken, med en bøde på 1.000 kr.

LÆS OGSÅ: København forbyder hastigheder over 40 km/t – nu forurener bilerne mere

Det har siden 2009 været muligt at vælge et sæt nummerplader med EU-mærker. Men de skal altså være blå. Bilister kan dog stadig vælge nummerplader uden EU-mærkningen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?