Annonce:

I 2025 ved sikkerhedsseler hvor tykke bilister er

Udviklingen af sikkerhedssystemer i nye biler går rasende hurtigt. Om et par år – måske allerede i 2025 – kender sikkerhedsselen til din vægt, siger tyske ZF.

Det er meget muligt, at tyske ZF skal spare milliarder af kroner over de næste fem-seks år. Men det betyder ikke, at udviklingen står stille.

Den tyske underleverandør til bilindustrien vil allerede fra næste år udstyre nye biler med sikkerhedsseler, der tilpasser sig til bilisten og passagernes kropsform og vægt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Den nye type sikkerhedssele blev præsenteret tidligere i år, men det er altså endnu ikke klar til at blive klikket fast i nye biler. Men næsten.

Der findes allerede seler, som strammer grebet om bilens passagerer – og selve bilisten – hvis sikkerhedssystemerne fornemmer, at der er fare på færde.

LÆS OGSÅ: Island indfører særlig skat kun elbil-ejere skal betale

Det nye ved ZF’s sele er, at stramningen sker, så den passer til den enkelte kropsform og vægt. Desuden vil den nye sele ‘vide’, hvor langt den skal strække sig for at være dækkende i tilfældet af et uheld.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det skal kamerateknologi, der overvåger passagerne i den enkelte bil, bl.a. være med til at korrigere for. Men her stopper ZF ikke udviklingen af selen.

Tyskerne gør nemlig også den nye sele i stand til at variere trykket på den enkelte passager under selve uheldet. Og selen vil selv kunne registrere, om bilister vrider sig – eller rykkes fra side til side – under et sammenstød.

Selvregulerende sikkerhedsseler er ikke det eneste, ZF arbejder på. Tyskerne har også udviklet en sele med varme i. Det mener firmaet er særligt gavnligt i elbiler. Læs mere om det her.

I den mere kulørte afdeling ved kommende Toyotaer, hvornår bilisten eller passagerne har brug for at tømme ryggen. Ja, den er god nok. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler