Annonce:

Nye tal: Hver 5. bilist ser mere negativt på elbiler nu

Både bilfabrikkerne og bilisterne finder nu bakgearet, når det kommer til elbiler. Blandt sidstnævnte tror kun hver 10., at elbiler dominerer vejene i 2030.

Kun hver tiende bilist tror nu på, at flertallet af biler er helt elektriske i 2030.

Det viser en undersøgelse, som den svenske del af Circle K har fået lavet af Kantar Media.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

De adspurgte bilister kører dog alle sammen i en benzin- eller dieselbil i øjeblikket. Hvilket de også gjorde, da de blev spurgt.

I forbindelse med lignende rundspørger i henholdsvis 2023 og 2022 mente 19 og 23 procent af bilisterne, at elbilerne vil dominere i 2030.

LÆS OGSÅ: Charlie i chok over regning på 300.000 – Toyota nægter garanti

I stedet peger den seneste undersøgelse på, at 34 procent bilisterne nu mener, at elbilerne først for overherredømmet ‘engang efter 2035’. Samtidig svarede hver femte, at ‘de er blevet mere negativt indstillet over for elbiler det seneste år’.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Nu viser vores undersøgelse en nedadgående tendens også i forhold til holdningen til selve elbilerne.

– Og det er uventet, at så mange oplyser, at de er blevet mere negative, siger Erika Albansson Söderlund, kommunikationschef i Circle K.

Det er dog hverken rækkevideangst, eller bekymringen for om der nu også er en lader i nærheden, der får bilisterne til at vende tomlen ned.

Bilisterne svarer ganske enkelt, at det er elbilernes høje pris, der holder dem fra at købe en elbil. Og det kan der være noget. I hvert fald hvis man spørger hos Volkswagen.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

I en intern mail til sine ansatte indrømmer Volkswagens finansdirektør Arno Antlitz, at mærkets elbiler er alt for dyre.

– Omkostningerne og (målet, red.) om mobilitet for alle hænger ikke sammen. Dette gælder især på vores tyske fabrikker, som i øjeblikket bygger størstedelen af elbilerne.

For at Volkswagen kan vende tilbage til et udgangspunkt med en rigtig ‘folkevogn’ – altså mindst én bil til en overkommelig pris – kræver det, at produktionsomkostningerne barberes yderligere ned. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler