Annonce:

Nu laves der igen nye dæk til 22 år gammel Ferrari

Ferrari Enzo – eller skal vi være korrekte, Enzo Ferrari – kan nu igen få dæk på. Pirelli genstarter produktionen af et opdateret originaldæk.

Dæk er lige så vigtigt som øvrige reservedele til bilen. Men med tiden bliver de sværere at skaffe. Nu kommer Pirelli dog Ferrari til undsætning.

Italianerne vil nemlig genstarte en produktion af dæk til superbilen Enzo, der udgik af programmet i 2004 efter 498 eksemplarer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Topmodellens korte liv i modelprogrammet betyder dog ikke, at den er gemt væk. Ejerne bruger stadig deres eksemplarer. Og med 660 hestekræfter direkte på baghjulene fra en 6-liters V12-motor går der altså en del dæk til på den konto.

Så nu er der nye på vej. Tilmed i original størrelserne 245/35-19 foran og 345/35-19 bagtil. Det skræmmende er, at det er en forholdsvis lille montering i dag.

LÆS OGSÅ: Kørte 123 km/t i 30-zone – får 1.800 kroner i bøde

Den nuværende topmodel, SF90, der i øvrigt har over 1.000 hestekræfter, kører med en montering der hedder 255/35-20 fortil og 315/30-20 på bagakslen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det der med nye dele til gamle biler er i øvrigt big business. Nissan vil eksempelvis gerne genopbygge din gamle Skyline GT-R på fabrikken i Japan, og BMW sælger stadig helt nye dele til en 34 år gammel 3 Serie.

Og så er der Saab-ejere. Selvom de kører rundt i biler, hvor mærket bag for længst er gået neden om og hjem, er der stadig liv. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler