Reklame:

København forbyder hastigheder over 40 km/t – nu forurener bilerne mere

På trods af øget forurening jubler Enhedslisten over, at de københavnske bilister nu skal køre langsommere.

I første omgang laver Københavns kommune 40-zoner i Vanløse og Valby. Men Enhedslistens teknik- og miljøborgmester i kommunen Line Barfod håber, at det spreder sig til resten af byen.

– Vi har i kommunen et stort ønske om at sænke hastigheden på vejene af hensyn til trafiksikkerheden. Samtidig vil det være godt for klimaet og mindske støj og luftforurening, lyder det i en pressemeddelelse fra borgmesteren.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


København er én af de i alt 16 danske kommuner som forsøgsvis har fået lov til at tvinge bilisterne ned i hastighed. Den nye københavnske fartgrænse træder i kraft i løbet af foråret, efter politiet sidste år gav kommunen lov.

Herefter vil Københavns kommune tvinge bilisterne til at køre 30 km/t i større dele af byen. Det vil give markant færre ulykker, mener Line Barfod. Teknik- og miljøborgmesteren glemmer dog, at biler – som også FDM påpeger over for Ritzau – forurener mere ved 40 end 50 km/t.

LÆS OGSÅ: Kevins sæde i fare? – Haas kigger efter ham her igen!

Desuden, påpeger interesseorganisationen, sker de fleste ulykker med bløde trafikanter i forbindelse med højresving og vigepligtsforseelser. Her er hastigheden i forvejen lav.

Reklameblok:
 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?