Annonce:

44 procent af danskere har dårlig vane på motorvejen

De fleste bilister opfatter nok sig selv som både ansvarlige og kompetente bag rattet, men de dårlige vaner ligger lige under overfladen, viser en ny undersøgelse.

44 procent af danskerne indrømmer, at de kører for stærkt, når de befinder sig bag rattet på motorvejen.

Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Gjensidige.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Samtidig siger 29 procent af danskerne dog, at de har holdt sig under fartgrænserne på motorvejen. Begge dele kan faktisk være problematiske, mener Lene Rasmussen, som er skadedirektør i Gjensidige.

– Færdselsloven skal jo sikre, at trafikken bliver afviklet så glidende, at der ikke opstår potentielt farlige situationer. Motorveje er den mest sikre vejtype, men sikkerheden kan blive udfordret, både hvis man kører for hurtigt og for langsomt.

LÆS OGSÅ: Hyundai lægger funktioner bag betalingsmur i gamle biler

Samme undersøgelse viser dog også, at hele 18 procent af danskerne har den samme irriterende vane på motorvejen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

For selvom man ifølge færdselsloven skal holde til højre på motorvejen, blæser danskerne i stor stil på reglen. Og nok kan det føles trygt at ligge midt på motorvejen, men det er faktisk ikke verdens bedste idé.

Der er faktisk gode sikkerhedsmæssige grunde bag reglen om at holde til højre, og så er det altså en stor hjælp for andre, hvis man kan finde ud af at blinke i god tid, før man skifter vognbane. Pludselige opbremsninger kan hurtigt udvikle sig til ulykker, når farten er høj, siger Lene Rasmussen.

Undersøgelsen viser også, at 15 procent af danskerne, når de bliver spurgt, indrømmer, at de har det svært med at holde den korrekte afstand til forankørende.

Det er i øvrigt ganske meget – når det kommer til dårlige vaner – som danskerne det seneste stykke tid har indrømmet i diverse undersøgelser. Og det er bestemt ikke kun bilister, der har en sort samvittighed i trafikken. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler