Annonce:

Politimand tiltalt for at køre 200 kilometer i timen

En 48-årig politimand skal fredag i næste uge forklare, hvorfor han kørte op mod 200 kilometer i timen med en anholdt person i bilen.

Politiet kan ikke bare gøre, som det passer dem. Heller ikke i statens biler.

Derfor skal en 48-årig politimand i den kommende uge forklare, hvorfor han kørte rundt på Vestsjælland med op mod 200 kilometer i timen. Alt sammen mens han havde en anholdt i bilen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Retssagen mod politimanden begynder fredag 17. maj. Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge anklageskriftet mod betjenten, som mediet henviser til, har den 48-årige mand adskillige gange kørt alt for stærkt, uden at det var nødvendigt.

LÆS OGSÅ: Porsche-ejer kørte for stærkt – får bøde for original udstødning

Udover den høje hastighed med en anholdt i bilen mener anklagemyndigheden, at betjenten har kørt mindst 120 km/t i en 50-zone, op mod 140 km/t i bymæssig bebyggelse og mod kørselsretningen. På landeveje har betjenten kørt endnu hurtigere.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Derfor vil anklagemyndigheden tage hans kørekort fra ham ubetinget og idømme ham en bøde. Men da forholdene er fra før marts 2021, kan betjenten ikke dømmes for vanvidskørsel.

Omvendt går anklagemyndigheden efter, at betjenten mister kørekortet. Det betyder, at han ikke må føre andet end lille knallert. Hvor vidt det betyder, at den 48-årige også mister jobbet, er uklart.

Går betjenten fri, vil det ikke være første gang, at en af ordensmagtens repræsentanter bliver frikendt. Det skete eksempelvis for en fuld betjent på Ærø i det sydfynske øhav. Ligesom en kollega ikke blev straffet for at køre en ældre dame ihjel. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler