Modigt – her stjal tyve katalysatorer fra politibiler


At politibilerne stod parkeret foran specialstyrken SWAT’s hovedkvarter, har tilsyneladende ikke fået tyvene til at ryste på hænderne. 

Normalt er katalysatorer meget værd. I tider med økonomisk nedgang som i øjeblikket er ædelmetallerne i dem næsten deres vægt værd i guld. Derfor er katalysatorerne også i høj kurs blandt alverdens langfingrede typer.

Hvor langt tyvene vil gå for at komme i nærheden af katalysatorerne har vi et skræmmende eksempel på fra San Francisco, hvor eliteenheden SWAT holder til. MissionLocal skriver, at der mandag kl. 13 (lokal tid, red.) i denne uge således forsvandt katalysatorer fra fire politibiler parkeret ved elite-enhedens hovedkvarter.

Ingen spor af tyvene
– De folk, der har stjålet katalysatorer herfra, må virkelig have lave tanker om politiet, hvis de tror, de kan slippe godt fra at stjæle fra os, siger en talsmand for det lokale politiet til mediet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Indtil videre er der dog ikke meget, der tyder på, at politiet ser noget til de fire katalysatorer igen. At man har spurgt offentligheden om hjælp til opklaringsarbejdet har i hvert fald ikke ført til nogle brugbar spor. Endnu.

Alligevel er der også betjentene som mener, at tyven eller tyvene slipper godt fra ugerningen.

Ulovligt for privatpersoner
Ifølge et andet lokalmedie KRON4 er de fire katalysatorer dog langt fra de første, som bliver snuppet af tyve. Faktisk er San Francisco så hårdt ramt af katalysator-tyverier, at de myndighederne har udstedt en bekendtgørelse, som gør det ulovligt for privatpersoner overhovedet at være i besiddelse af katalysatorer. Altså foruden dem som lovpligtigt sidder på borgernes biler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Alligevel er en mand allerede blevet stoppet og mistænkt for et andet katalysator-tyveri. I hans pickup fandt politiet nemlig intet mindre end 14 brugte katalysatorer.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk