Magnussen om sjetteplads: “Frusterende”

Foto: MDK Motorsport

Det blev et udfordrende Daytona-ræs for Jan Magnussen og resten af MDK Motorsports, som kørte den nye Porsche 911 GT3 R over målstregen på en sjetteplads i 24-timersløbet.

Det blev til en sjetteplads i GTD Pro-klassen for Jan Magnussen, Mark Kvamme, Trenton Estep og Jason Hart i årets udgave af 24-timersløbet på Daytona, som fik det ternede flag søndag aften dansk tid.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: Her beslaglægger politiet næsten 1 bil hver dag

Ligesom de øvrige Porsche-teams kæmpede det amerikanske hold med en stækket udgave af den nye Porsche 911 GT3 R, som var ude af stand til at kæmpe mod de øvrige biler i GTD- og GTD Pro-klassen.

– Først og fremmest var det fedt at gennemføre ræset og krydse målstregen med MDK Motorsports, som er et helt nyt team i IMSA-serien. 24-timersløbet på Daytona er et af verdens hårdeste langdistanceløb, og alene at komme igennem løbet uden skader eller nedbrud er lidt af en bedrift.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

– Ikke mindst som et nyt team med en helt ny bil, nyt mandskab og nyt udstyr. Det har været en vild og effektiv shake-down-test af programmet. Stærkt arbejde og godt kæmpet af hele holdet, lyder det fra Jan Magnussen.

Hård reguleret racer
Desværre gik det langt fra den mange-dobbelte Le Mans-vinders vej i USA.

– Når dét er sagt, så har det været frustrerende at stille til start i et racerløb, hvor vi på forhånd vidste, at vi ville være mellem to og tre sekunder fra de hurtigste biler i vores klasse på hver eneste omgang.

– IMSA-organisationen har givet den nye Porsche 911 GT3 R en lige lovlig hård Balance of Performance-regulering (programmet, som udligner styrkeforholdet mellem bilmærkerne, red.), hvilket betyder, at vi har manglet power og fart. Udover det har bilen imidlertid fungeret godt og stabilt, så vi håber på, at der kommer en regulering inden næste afdeling, så vi forhåbentligt kan være til at kæmpe om et topresultat.

Reklameblok:

Næste opgave for Jan Magnussen, Mark Kvamme, Trenton Estep og resten af MDK Motorsports bliver anden afdeling af Michelin Endurance Cup, 12 Hours of Sebring, som finder sted på Sebring International Raceway den 18. marts.

Foto: MDK Motorsport
Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk