Købte Lamborghini og strip – nu skal han 9 år i fængsel

Det er ikke kun i Danmark, at myndighederne slår hårdt ned på svindel med midler fra corona-hjælpepakker - det mærker en mand fra Texas nu. Pengene brugte han bl.a. på en Lamborghini Urus.

Det er bestemt ikke kun i Danmark, at myndighederne slår hårdt ned på svindel med midler fra corona-hjælpepakker – det mærker en mand fra Texas nu.

En mand fra Houston, Texas skal tilbringe de næste ni år af livet bag tremmerne i føderalt fængsel. Det skal han, fordi han svinlede sig til økonomisk coronahjælp fra den amerikanske stat. Ifølge Carscoops modtog manden mere end 1,6 millioner dollars svarende til mere end 10,5 million danske kroner, inden hans svindel blev opdaget.

Pengene modtog manden som lån med en meget lav rente.

Lee Price III hedder den nu dømte mand. Og for at få adgang til pengene hævede han, at hans tre virksomheder, Price Enterprises Holdings, Price Logistic Services og 713 Construction, havde store lønudgifter. Derfor fik han i første omgang tilkendt det store million beløb fra staten.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Købte strippere for pengene
Men det er faktisk en god del mindre, end han i sin tid bad om. Under retssagen kom det nemlig frem, at Price havde søgt om at få 2,6 milliioner dollars udbetalt som de meget billige lån.

LÆS OGSÅ: Bilforhandler købte Supra i 1989 – har den stadig til salg

Men han fik altså ‘kun’ 1,6 millioner dollars. Penge brugte Price ifølge Associated Press på at betale et realkredit-lån ud og så lige en spritny Lamborghini Urus – bilen alene brændte han 233.000 dollars – lidt mere end halvanden million danske kroner – af på. Derudover købte han en Ford F-350, et Rolex-ur og gik på stripklub for pengene.

Svindlen blev dog hurtigt opdaget, Price har således først nu fået sin dom, selvom han har siddet fængslet siden august sidste år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk