Bilforhandler købte ny Supra i 1989 – nu er den til salg stadig spritny


Ja, du læste rigtigt. En Toyota-forhandler i Alberta, Canada har sat en ‘fuldstændig ny’ Toyota Supra Mk. III til salg. Altså med det forbehold at bilen er 27 år gammel.

LÆS OGSÅ: NY HONDA CIVIC TYPE R PÅ VEJ MED 340 HK

Forhandleren købte ganske enkelt bilen, da den trillede af en transport-lastbil i 1989. Han må have vidst, at den røde japaner ville stige i værdi. For han satte den i hvert fald ikke til salg, men ville vente en god del år, til prisen var blevet rigtig.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: JOBOPSLAG: BOOSTED MAGAZINE SØGER ANNONCESÆLGER

Og i canadisk målestok er ‘en god del år’ altså 26 af slagsen. For nu er bilen til salg. Speedometeret viser sølle 92 kilometer. Det man kalder leveringskilometer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


boosted_nytbanner

I de 26 år har bilforhandleren dog også taget sig ekstra godt af bilen med den turboladet 7M-GTE-motor med de seks manuelle trin, der formentlig stadig laver samtlige de 232 hestekræfter, den blev leveret med.

LÆS OGSÅ: KLIK HER: TOTAL URØRT SUPRA MK. IV TIL SALG!

For at hindre interiøret fra at mørne op har personalet hos bilforhandleren passet og plejet bilen efter alle kunstens regler. Ligeledes udvendig hvor lakken er vedligeholdt, så den ikke har taget skadet af at ‘stå i solen’ i de mange år.

LÆS OGSÅ: KLIK HER OG VIND PROFFESIONEL DEWALT SLAGNØGLE

Derudover har motoren fået nye olie hver tredje måned og er motioneret med opstarter i løbet af årene, oplyser forhandleren.

Reklame:

Prisen er fulgt med den hurtige Supra. Forhandleren betalte 25.000 canadiske dollar for bilen i 89′. I dag forlanger han 70.000 i samme valuta. I dansk mønt er det 358.163 kroner med dagens kurs.

LÆS OGSÅ: VILDT RYGTE: 400 HESTES BITURBO V6’ER I NY SUPRA

En pæn fortjeneste på 280% set i forhold til bilens produktionsværdi i 1989, kan forhandleren altså indkassere, hvis et salg til den pris lykkes ham.

SE BILLEDERNE AF DEN 26 ÅR GAMLE, NYE SUPRA HERUNDER

Vil du en tur til Canada for at shoppe Supra, kan du finde annoncen her

 

 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk