Reklame:

Kørte ulovligt gaderæs i lånt Ford Mustang – nu har staten konfiskeret den

En 26-årig mand må endegyldigt vinke farvel til sit kørekort, efter at han er blevet dømt for vanvidskørsel under noget ulovligt gaderæs.

Retten i Glostrup har på statens vegne konfiskeret en Ford Mustang. Bilen brugte en 26-årig mand til ulovligt gaderæs i Glostrup tilbage i juli 2021.

Men det er altså først nu, at sagen er afgjort. Mustangen, som den 26-årige havde lånet, er dog ikke det eneste, retten valgte at inddrage.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Byretten kom også frem til, at den 26-årige skal 30 dage bag tremmer. Ligesom han de næste fem år overhovedet ikke må køre bil på offentlig vej.

– Bilen blev beslaglagt på stedet for vanvidskørsel i forbindelse med det ulovlige gaderæs – og nu er den konfiskeret endeligt af retten, siger specialanklager Charlotte Møgelhøj i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Teslas seneste beslutning vækker vrede

Retten fandt det bevist, at den 26-årige havde kørt mindst 126 km/t, på en strækning hvor han højst måtte køre 60. Altså mere end rigeligt til at knalde ham for vanvidskørsel.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Bilisten blev taget i forbindelse med den intensive indsats som Københavns Vestegns Politi har imod ulovlig gaderæs.

– Både borgerne og de personer, der går til disse arrangementet, skal vide, at ulovligt gaderæs har vores udelte opmærksomhed, siger politikommissær Claus Stoltenberg, som er leder for færdselspolitiet ved Københavns Vestegns Politi.

Den 26-årige modtog ikke dommen på stedet men har udbedt sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke til landsretten.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?