“ICE-T” er en Tesla med Chevy-V8’er


Mange miljøfolk vil skrige op over det ‘skammelige’ i denne ombygning. Anderledes vil folk med benzin i blodet se på denne Tesla Model S.

På dette år SEMA Show deltog nemlig en helt speciel Tesla Model S. Væk er elmotoren til fordel for en LS-V8’er. Det er første gang i verdenshistorien, at nogen lægger en V8-motor i en Tesla Model S.

Og det er selvfølgelig ikke hvilken som helst motor. Vi snakker 6,2-liters slagvolumen fra General Motors-hylderne. Effekten er på 430 hestekræfter, og det kun begyndelsen. For gutterne bag har planer om, at ‘ICE-T’ (Internal Combustion-Engined Tesla, red.) , som bilen er døbt, skal fodres med en kompressor-ombygning på et tidspunkt.

LÆS OGSÅ: Elbils-ejere er psykopater i trafikken

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Manden bag projektet er amerikaneren Rich Benoit. Ham kender du muligvis fra youtube-kanalen Rich Rebuilds. Det er dog ikke fordi, at Rich Benoit hader elbiler (tror vi…), han har nemlig allerede bevist, at man sagtens kan bygge en elbil på et stramt budget.

Bygger både med og uden budget
Det gjorde han med ombygningen af en Mini Cooper, som fik elmotor for under 3.000 dollars svarende til lige knap 20.000 danske kroner.

Tesla’en har dog kostet noget mere. Og så kunne man spørge sig selv: hvorfor i alverden bygge sådan en bil om? Et: fordi det kan lade sig gøre. To: Fordi den nu forhenværende elbil ellers bare ville være blevet knust til skrot. Model S’eren fra 2015 blev nemlig erklæret totalskadet efter en oversvømmelse.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Men helt død er den altså ikke. Langt fra faktisk.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se billeder og video af bilen.

Reklame-video:


Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk