Her kan tankstationerne blive tvunget til at gøre benzinen billigere

Foto: presse-fotos.dk

Benzinen er billig. I hvert fald billigere end i Danmark. Men det er ikke helt nok, mener Tysklands  erhvervsminister.

Lige nu er der en idé i at køre over grænsen efter mere end bare billigt slik og bajere. Benzin og diesel er nemlig noget billigere i Tyskland end herhjemme. Når det så er sagt, kan det faktisk gøres billigere.

Det mener landets erhvervsminister, Robert Habeck fra De Grønne, i hvert fald. Faktisk er han slet ikke tilfreds med den måde, tankstationerne har håndteret afgiftsnedsættelsen på. For mens den tyske regering har skåret, hvad der svarer til 2,60 kr. af benzinafgiften og 1,29 kr. for den tilsvarende dieselafgift, tyder noget på, at forbrugerne ikke mærker det.

Og det, siger Robert Habeck, er tankstationernes skyld. Der er simpelthen ikke konkurrence nok på markedet, og det vil ministeren nu gribe ind over for, skriver JV.dk.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Konkret lægger ministeren op til at stramme konkurrencelovgivningen, så den tyske stat kan inddrage olieselskabernes ekstra fortjeneste. I nødstilfælde skal staten kunne tvangsopløse selskaberne og dele dem i flere af hinanden uafhængige selskaber, mener ministeren.

Lige nu koster en liter benzin syd for den danske grænse 14,8 kr. Mens en liter diesel løber op i 15,4 kr. Det har allerede skabt kø-kaos i grænsebyen Harreslev, hvor byens tankstationer så sent som sidste weekend oplevede at løbe tør for brændstof. Alt sammen på grund af brændstofhungrende danskere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk