Reklame:

VIDEO: Gale svenskere lægger HIDSIG V12-motor i BMW M3

Nogen vil sikkert synes, det er helligbrøde sådan at bytte ud i motorrummet på en BMW E46 M3. Men de har nok ikke hørt lyden af lige denne M3.

Opskriften er ‘simpelt’, og så er de fleste dele faktisk til at få på BMW’s egne hylder. Ombygningen her bliver ‘i familien’, om man vil.

Når det så er sagt, er det ikke meget BMW M3 – som den slags så ud i de tidlige 00’ere – tilbage i dette sølvgrå eksemplar fra Sverige. Ombygningen har efterhånden nogle år på bagsmækken. Men det gør ikke det hele mindre imponerende.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Tværtimod. For det lykkedes folkene bag Brandtab at skohorne en 5-liters M70B50-V12’er ned, hvor der egentlig kun er lavet plads til halvt så mange cylindre. (8 af slagsen til nøds – men så taler vi udelukkede om racerbilen M3 GTR, red.)

Og ikke bare det. For med en Garret-lader og beskedne 0,8 bars tryk har bilen hele 603 hestekræfter og 840 Nm at gøre godt med.

LÆS OGSÅ: VIDEO: Tom Kristensen hylder Ken Block på Goodwood – “Vi savner ham – meget!”

Stakkels bagdæk siger vi bare. Før hestekræfterne dog kommer så langt, skal de igennem en femtrins manuel gearkasse fra den større E39 5-Serie 530d.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

 


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?