Fra xenon til LED-lys: SÅ let er det!

Fra xenon til LED

Xenonlys var bilproducenternes foretrukne lyskilde i mange år, men LED-teknologien har overhalet det ‘matte’ xenon-lys. Du kan nu selv opgradere fra xenon til LED

I 90’erne og 00’erne var xenon i nærlyset kun forbeholdt biler i den dyre klasse, men senere blev det mere og mere almindeligt. Dengang var xenonlys revolutionerende og markant bedre end de halogenpærer, man var vant til i bilens nærlys og dengang var der ikke tænkt på, at man senere kunne gå fra xenon til LED.

Da LED teknologien blev introduceret til bilindustrien, gik det for alvor op for os, hvor dårligt og mat et lys, man egentlig får fra en xenon-pære og i dag er LED den foretrukne lyskilde på nye biler, selvom rigtig mange biler på vejene i dag stadig kører med xenon.

Men vidste du, at du meget let kan opgradere dit slidte xenonlys til moderne og knivskarpt LED? Hos LEDtilbilen.com har de plug’n’play LED kit til alle bilmodeller og du kan montere dem så let som ingenting i lygtens originale fatning. Du skal ikke afmontere andet end selve xenonpæren og erstatte den med den nye LED-pære.

Det originale kabel passer direkte i LED-pæren, som også har indbygget CAN-bus og det sikrer, at din bil ikke melder fejl pga. det nye LED lys. Lysstyrken på LED-pærer er på 4.000 lumen, hvorimod en standard halogenpære ligger på cirka 1.500 lumen og en frisk xenonpærer cirka 3.000 lumen – så det her giver altså en fed opgradering af sigtbarheden foran bilen.

Pærerne er karakteriseret ved at have en smal køleenhed på bagsiden, så den kan komme af med varmen og så vil den generelle levetid for en LED-pærer være en del længere end den, du kender på dit nuværende xenonlys.

På video her illustrerer LEDtilbilen.com hvor legende let, du selv kan konvertere fra xenon til led på få minutter:

Hos LEDtilbilen.com, som ligger i Gørløse på sjælland, har de LED-pærer på lager til alle typer biler, fatninger og formål. På deres konfigurator kan du vælge din bilmodel, og så får du vist lige præcis de pærer, der passer direkte på din bil uden nogen form for ombygning eller andet bøvl. Så bliver det ikke meget lettere at opgradere fra xenon til LED og vi har selv bestilt et sæt, som vi monterer i en video snart.

Martin 'Pyramiden' Poorhamidi er chefredaktør og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 15 år. Email: mp@boosted.dk