Formel 1 udvikler benzin, som din bil kan tankes med

Formel 1-organistationen er godt i gang med at udvikle et brændstof, som også biler uden for racerbanerne kan køre på.
Foto: Formula 1

I dag har Formel 1-organisationen løftet lidt af sløret for det brændstof, som kommende biler i kongeklassen skal køre på. Det er miljøvenligt.

Din bil er måske ikke så langt fra Formel 1-feltet, som man skulle tro. I hvert fald ikke når det kommer til brændstof. Formel 1 har nemlig valgt ikke at blive en elbils-klasse.

Dels fordi Formula E har monopol på den slags ræs, og dels fordi der faktisk er en fremtid i forbrændingsmotoren. I dag kan Formel 1-organisationen så fortælle lidt mere om det brændstof, bilerne i feltet skal køre på lige om lidt.

Drop-in fuel alder de det. Og det er meningen, at Formel 1-bilernes nye motorer, som kommer i 2025, skal kunne køre på benzinen. I dag kører bilerne allerede på en speciel type E10-benzin. Det vil sige, at der er 10 procent etanol blandt i benzinen. Altså som bilister uden for banerne også kender til.Benzin lavet på biomasse
Men Drop-in fuel kommer også andre forbrændingsmotorer til gode. Det skal nemlig også kunne bruges uden for banerne. Altså i helt almindelige biler, skriver Formel 1-organisationen i en pressemeddelse.

Og det uden at der skal laves det mindste om på motorerne. Benzinen kan eksempelvis laves på bæredygtig biomasse. Med brændstoffet er det målet, at nedbringe udledningen fra bilerne med mindst 65 procent.

Det anslås, at der vil være 1,8 milliarder biler på vejen i 2030. Og kun 8 procent af dem vil være elbiler. Forbrændingsmotoren vil altså forsat spille en afgørende rolle, fremgår det af pressemeddelsen.

Formel 1 har som mål at være en Co2-neutral sport i 2030.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk