EU giver VW og BMW bøde på en 875 millioner euro

foto: Malusi Msomi

De tyske bil-giganter er ikke færdig med at bøde for, at der for et årti siden blev fusket med emissionskrav.

Denne gang kommer bøden fra EU-komissionen, fordi man i Bruxelles finder det bevist, at både BMW og Volkswagen bevidst forsinkede udviklingen af teknologi, som kunne nedbringe Co2-udslippet fra fabrikkernes biler.

Det, siger EU-komissionen, er sket i perioden mellem 2009 og 2014.

– De fem bilfabrikanter Mercedes, BMW, Volkswagen, Audi og Porsche besad teknologi, som nedbragte Co2-niveau til et sted under det, som EU’s emissionsstandarder forlanger, men de forhalede udrulleringen af teknologiens fulde potientiale, som kunne bringe udledningen under det niveau, som blev forlangt, udtaler den danske EU-kommisær Margrethe Vestager i en pressemeddelse.Det hele forgik som et kartel-ligende aftalt spil, mener EU. Og det skal de tyske bilgiganter altså betale for.

BMW skal betale 373 millioner euro, mens VAG-gruppen skal hoste op med hele 502 millioner. Mercedes slipper, fordi det var fabrikken i Stuttgart, der afslørede forholde overfor EU.

Volkswagen har antydet, at man overvejer at anke bøden.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk