Derfor er denne Skyline et skræmmende bekendtskab

Speedometeret kan slet ikke følge med, GPS'en siger nemlig 302 kilometer i timen, når det går hurtigst i denne R32 GT-R

Speedometeret kan slet ikke følge med, GPS’en siger nemlig 302 kilometer i timen, når det går hurtigst for dette Godzilla-eksemplar.

Historien om denne Veilside-brede Skyline R32 GT-R begyndte for alvor, da den kom til England fra Japan i 2007. Siden er den nemlig blevet meget mere end bare pakket ind i kamæleonfolie.

Den 2,6-liters RB-rækkesekser yder nemlig svimlende 1.000 hestekræfter. Langt mere end 280 hestekræfter, Nissan opgav i 1989. Ja, også selvom japanerne har det med at underdrive den slags tal. Endda meget kraftigt.

En raket på Autobahn
Nå, tilbage til det flerfarvede eksemplar. 976 newtonmeter er nemlig ikke nok. Det er 1.000 hestekræfter sådan set heller ikke i en GT-R. Tunerne bag projektet. Jagter nemlig endnu flere hestekræfter.I mellemtiden er speedometeret sat helt ud af spillet. Og godt det samme. For efter 180 km/t kan det alligevel ikke følge med længere.

AutoTopNL har haft mulighed for at skyde bilen af på et stykke ubegrænset Autobahn. Og den gamle japaner er decideret skræmmende. 0 til 100 km/t er ligegyldig. Her gælder det om tiden fra 100 til 200 km/t, som i øvrigt er overstået på bare 3,9 sekunder. Men tophastigheden efter med GPS-nøjagtighed kan fastlås til 302 km/t.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk