Partier enige – ingen fartgrænse på Autobahn

Der bliver ingen fartgrænse på Autobahn, når den nye trepartis-regering overtager magten i Tyskland.
Foto: Esa Niemelä fra Pixabay

Der bliver ingen fartgrænse på Autobahn, når den nye trepartis-regering overtager magten i Tyskland.

På udvalgte strækninger af det tyske motorvejsnet har hastigheden været fri siden 1952. Og den lovbestemmelse bliver der ikke rykket et komma ved, når partierne De Grønne, Socialdemokraterne og det liberale FDP overtager regeringsmagten i Tyskland.

LÆS OGSÅ: København sætter hastigheden ned til 30 km/t

Særligt De Grønne gik ellers til valg på at afskaffe den frie hastighed på udvalgte strækninger af Autobahn. I stedet ville man have 130 km/t som det maksimalt tilladte på Tysklands mere end 12.000 kilometer motorvejsasfalt. Men det kommer ikke til at ske. Aftalen mellem de tre kommende regeringspartier skulle være indgået allerde i oktober.Det skriver tyske tuningblog.de.

Mediet skriver, at partierne efter en uges intense drøftelser har udformet et såkaldt forståelsespapir som altså freder den frie hastighed i Tyskland. I hvert fald i den kommende valgperiode. En valgperiode er som Danmark fire år i det tyske.

Mere specfikt skriver partierne ifølge mediet, at de er blevet enige om følgende:

Vi ønsker at gøre Tyskland til det førende marked for elektromobilitet, og at gøre det kræver en massivt accelererende udvidelsen af infrastrukturen på ladestations-området. Der vil ikke blive indført nogen generel hastighedsbegrænsning

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk