Der gik 32.000 liter sodavand til biljagt i den nye James Bond-film


Særligt ét stunt i den nye James Bond-film ‘No Time To Die’ er ikke udført i en computer. Til gengæld skulle der bruges 32.000 liters sodavand.

Biografgængere verden over er efterhånden så vant til, at de store Hollywood-film er så fyldt med CGI – eller computer generated imagery – at de færreste længere lægger mærke til det.

Men særligt for ét stunt i den nye James Bond-film, No Time To Die, er man gået anderledes til værks. Nemlig på ‘gammeldags manér’. Noget af filmen er nemlig optaget i den gamle italienske middelalderby Matera – og det i bangende sol.

Her optog filmholdet nogle hæsblæsende biljagter. Men man fandt hurtigt ud af, at belægningen i den gamle by var alt for glat. Stuntmændene skøjtede ganske enkelt rundt på vejene. Og hvad gør man så?LÆS OGSÅ: DETTE F&F-STUNT KOSTEDE 25 MILLIONER DOLLARS

Hælder 32.000 liter sodavand ud på vejene. For når solens varme fik sodavanden til at fordampe, efterlod det underlaget så klistret, at filmfolkene faktisk havde en chance for at stå fast.

Det afslører mediet Insider i en ny youtube-video, som kan ses længere nede i denne artikel.

Af andre tricks benyttede filmholdet sig af line-lock til at låse hjulene, så Daniel Craig alias Bond kunne dreje rundt om sig og fylde de historiske bymurer med bly.

Som i øvrigt slet ikke skete. De murer, som i filmen bliver smadret, er nemlig nogle, filmholdet fik bygget til lejligheden. Middelalderbyen tog altså ikke skade af at få besøg af Agent 007.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk