Reklame:

Dansk mekaniker får bøde på 50.000 kr. for ulovlige biler

Det har taget fem år. Men nu har en bilforhandler i Skive fået en klækkelig for at opbevare skrotbiler.

Hvis ikke han kunne dømmes for det ene, så kunne han dømmes for det andet. Så skråsikker er brancheorganet Dansk Autogenbrug i en sag om en bilforhandler i Skive, der netop er blevet dømt for at opbevare skrotbiler alt for længe.

Det skriver Skive Folkeblad.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

I det fem år, sagen har stået på, har ejeren af værkstedet Sydbyens Auto i Skive hævdet, at han havde bilerne stående for at sælge dem til eksport. Og altså ikke som skrot.

Det er dog ikke en forklaring, myndighederne har troet på. Af samme grund er værkstedsejeren nu blevet dømt til at betale 47.500 kr. i bøde for skrotbilerne, som han altså mener er eksportbiler.

LÆS OGSÅ: Radikale Venstre foreslår: “Der skal vægtafgift på andet gamle biler”

Biler han sender til lande i Afrika. Men selv det, må bilforhandleren i Skive faktisk ikke. Hos Dansk Autogenbrug er man overbevist, om at bilerne er så dårlig i stand, at de skal betragtes som skrot.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Og det er ulovligt at sende skrot ud af Danmark. I hvert fald til lande der ikke er medlem af den internationale sammenslutning OECD. Og her står ikke et eneste afrikansk land på medlemslisten.

Autoværkstedets ejer har nu 14 dage til at tage stilling til en eventuelt anke.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?