Reklame:

Radikale Venstre foreslår: “Der skal vægtafgift på andet gamle biler”

Vægtafgiften blev i 1997 erstattet med den grønne afgift. Men nu foreslår Radikale Venstre at genindføre afgiften. Bare på andet end biler. 

– I Danmark køber hver borger i gennemsnit 15 kg tøj og tekstiler om året, og over halvdelen af det tøj, vi ikke længere bruger, havner i skraldespanden.

– Siden 2016 er det danske forbrug af tøj og tekstiler steget med mere end 35 procent, hvilket bringer os blandt de største forbrugere af tøj og tekstiler i verden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Sådan lyder det i et udspil, som Radikale Venstre kalder for ‘bæredygtigt forbrug i en global verden’.

Heri foreslår partiet, at danskerne skal tvinges til at købe mindre nyt og i stedet ty til mere genbrug.

LÆS OGSÅ: SE BILLEDERNE: Mystisk BMW M3 CSL er blevet forladt i p-kælder “Ingen ved rigtig hvorfor”

I udspillet skriver partiet, at man vil gøre det nemmere for danskerne at træffe det grønne valg i hverdagen. Det skal blandt andet ske ved at indføre en vægtafgift – som vi kender fra biler – på tøj.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

– Med en vægtafgift på 50 kr. pr. kg. tøj og andre tekstiler skal der skabes et øget incitament til at mindske såkaldt fast fashion, øge kvaliteten af det tøj, der sælges i Danmark, og ikke mindst sikre højere grad af genbrug og reparation.

– For at reducere mængden af usolgt tøj, der sendes direkte til forbrænding, skal afgiften også pålægges usolgt tøj i butikkerne. Afgiften vil hæve prisen på et par jeans med omkring 20 kr., mens t-shirten vil blive omkring 8. kr. dyrere, lyder det udspillet.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?