Bygget for 23 år siden – helt “ny” R34 GT-R har 0 kilometer på tælleren

Forklaringen skal findes hos Nismo, som siden 2018 har tilbudt Skyline-ejere noget helt specielt. 

Den er netop solgt ‘som ny’. Men denne Nissan Skyline R34 GT-R blev faktisk bygget for hele 23 år siden. I sidste uge landede prisen på 660.000 dollars, da bilen var under hammeren på en auktion i Hong Kong. Når alle afgifter er betalt, svarer det til en pris på 4,8 millioner danske kroner.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Bilen var dog langt fra ‘ny’, da dens tidligere ejer sendte den forbi Nismo i Japan til en Clubman Race Spec (CRS)-behandling. En del af Nissans Heritage Parts-program. Alene det at genopbygge motoren har ifølge auktionshuset kostet den tidligere ejer 40.000 dollars. Men så har Nismo også gjort arbejdet med spritnye og originale dele.

Hver en skrue – selv ned til dem, som holder den originale 5-trins gearkasse fast, er skiftet ud. Og Nissan garanterer, at motoren yder 444 hestekræfter.

Her er beviset – “0” kilometer på triptælleren.

Det komplette CRS-program inkluderer også et bodykit, en ny undervogn med dele fra svenske Öhlins og selvfølgelig Brembo-bremser. Om Nismo også fik besked på – og budget til – de dele, melder historien ikke noget om.

Reklameblok:CarBuzz påpeger, at prisen er så vanvittig høj, fordi styret i Hong Kong selv på brugte biler (dog over en vis pris, red.) lægger en meget høj afgift på 115 procent af salgsprisen.

Contempo Concept, som har solgt bilen, hævder, at Nismo i øjeblikket har tre andre GT-R-modeller igennem det komplette Heritage Parts-program.

 

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk