BMW sætter dato på: Det er slut med manuelt gear

BMW har som ét af de få store, tyske mærker stadig manuelt gear på programmet – men nu sætter M-chefen en slutdato på.


BMW har lige løftet hele sløret for den nye M2. Og hvor bilen absolut ikke vinder noget på designet, så har BMW alligevel ramt plet ét sted. Nemlig med den manuelle gearkasse. Og den bliver på programmet.

LÆS OGSÅ: Mercedes: “Det er slut med manuelt gear”

I hvert fald indtil slutningen af dette årti. Det fortæller chefen for M-afdelingen Frank van Meel til CarBuzz.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
For selvom de tre pedaler med tiden har tabt terræn til stadigt bedre dobbeltkoblingsgearkasser og traditionelle automatgear, har BMW stadig købere som er vilde med det manuelle gear.

Også selvom det manuelle gear ifølge M-chefen faktisk slet ikke giver mening i dag.  De forskellige automatgearkasser på markedet er så meget bedre.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Tre pedaler er standard
BMW har da også bemærket, at internettet svømmer i underskrift-indsamlinger fra folk, som forlanger at bilfabrikkerne holder liv i det manuelle gear. Ikke bare nu men også fremover.

Underligt nok er det i USA – hvor bilisterne ellers er kendt for deres forkærlighed for automatgearet – standard, at den nye M2 leveres med manuelt gear. På det europæiske marked er det lige omvendt.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk