Bilist stoppet uden kørekort: Sigtet 9 gange

Politi

En bilist i Aarhus var torsdag nat i sidste uge ikke meget for at tale med politiet – og det med god grund skulle det vise sig.

Klokken var 23.58 da et par betjente på patrulje i Aarhus V fik øje på en bilist, som de vidste ikke havde noget kørekort.

Det fik betjentene til både at bruge horn og blink for at stoppe bilisten – en 22-årig ung mand – som dog ikke havde meget lyst til en sludder med ordensmagten.

Faktisk satte han blot farten op, fremgår det af døgnrapporten. Betjentene lå dog på hjul af bilisten, og de kunne blandt andet konstatere, at manden både fik brugt sin mobiltelefon håndholdt, ikke havde sele på og ikke gav tegn når han skiftede vognbane.


LÆS OGSÅ: Volvo XC90 røg gennem isen i Sønderjylland

Først da både patruljebilen og bilisten nåede til en vej-chikane, hvor kun én bil kan komme gennem ad gangen, sluttede køreturen, da bilisten forsøgte at påkøre politiet.

Med begge bilen holdene stille kunne betjentene få kontakt til manden, der foruden den manglende sele også viste sig at være påvirket.


På stedet blev den unge bilist sigtet for narkokørsel, spirituskørsel, narkobesiddelse, kørsel uden førerret, brug af mobiltelefon under kørsel, manglede brug af sikkerhedssele, manglede tegngivning i forbindelse med venstresving, for at køre på nedslidte dæk og for ikke at efterkomme politiets anvisninger.