Bilist får fartbøde to gange på 24 timer – det samme sted…

En bilist er to gange på bare et døgn taget i at køre for stærkt. Ovenikøbet det samme sted.

En bilist i en Lexus IS tiltrak sig tidligere på ugen færdselspolitiets opmærksomhed hele to gange på under et døgn. 

Det at få en fartbøde er umiddelbart ikke Jordens undergang. Men de fleste sætter nok fart ned i dagene – måske ugerne – efter. Bare ikke lige denne amerikanske Lexus-ejer.

På Facebook skriver California Highway Patrol i San Francisco lidt mere detaljerede om deres møde med bilisten, der torsdag 7. oktober blev stoppet af betjenten D. Marvier.

Myndighederne oplyser, at betjent D. Marvier stoppede Lexus’en, fordi den kørte 148 km/t, på en strækning hvor den højest tilladte hastighed er 104 km/t. Det viste sig dog hurtigt, at manden udover sit kørekort også havde en næsten dugfrisk hilsen fra samme betjent på sig.Oven i købet på helt samme strækning. Dagen forinden havde hastigheden dog været helt oppe på 158 km/t.

Hvem sagde ligegyldig lærestreg?

California Highway Patrol oplyser i Facebook-opslaget ikke, hvor stor en bøde bilisten samlet set fik. Men de har omvendt ikke skrevet om et tredje møde med Lexus’en siden. Så måske noget alligevel er trængt ind til bilisten.

Lokale færdselsmyndigheder oplyser, at et af deres primære mål er at reducere dødsfald i trafikken, og at en af de hyppigste årsager til ulykker er at det går for stærkt.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk