Chauffører dømt – is fløj af deres lastbiler

Politi
Foto: Kim Matthäi Leland / Politi.dk

Is, der flyver af lastbiler, er et alvorligt problem i trafikken. I sidste uge blev to chauffører dømt for netop af have kørt med is på tagene af deres sættevogne.

To sager om is på taget af lastbiler fast i sidste uge deres afslutninger i hver sin retsbygning. Først faldt der dom ved Retten i Kolding. Sagen stammer egentlig fra januar 2019, hvor en lettisk chauffør kørte rundt med is på taget af en sættevogn på en strækning af Kolding-motorvejen.

For det skal den 65-årige chauffør nu af med sit kørekort i tre år.


Den anden sag er knap så gammel, da det drejer sig om et forhold fra februar i år. En 45-årig bulgarsk chauffør kørte omkring Vojens med is på taget til gene for den øvrige trafik. For det skal manden nu bøde med en betinget frakendelse af førerretten.

At chaufførerne er dømt, skyldes udelukkende, at politiet i begge tilfælde fik tip fra borgere, som ringede 114 og fortalte om den farlige kørsel.

I begge tilfælde blev politiet guidet i retning lastbilernes, hvorefter efter begge blev standset. Det skriver Sydøstjyllands Politi og Tungvognscenter Syd.

 Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk