Guide: Sådan støber du med glasfiber

Det er meget lettere, end du tror, at arbejde med det stærke materiale. Vi guider dig her! 

Sammenlignet med metal er glasfiber et materiale, der har enormt gode egenskaber i forhold til vægt. Glasfiber er nemlig ultra let, men samtidig slagfast, vandtæt og har en høj brudstyrke. Derfor har nogle biler helt eller delvist et karrosseri af netop det materiale.

Den type glasfiber, der ofte bruges til opbygning af custombiler og lignende, består af nogle ultra tynde fibre af glas, som er vævet sammen til en måtte. Faktisk lidt som kulfiber, men bare knap så stærkt og langt fra lige så dyrt.

Derfor bruges glasfiber i dag til mange formål, når der bygges biler. Oftest på kofangere, ICE-opbygninger og bredbygning af biler. Dog er glasfiber ikke uendeligt stærkt, og derfor ser du ofte en flækket kofanger efter et møde med et miljøbump.

Vi giver dig her en let fordøjelig guide til, hvordan du selv bruger glasfiber. Det er meget lettere, end du måske går og tror.

LÆS OGSÅ: GAL KADETT C MED BIMMER V8 TERRORISERER DE SVENSKE VEJE

DET SKAL DU BRUGE
Det er ikke dyrt, at komme i gang med at støbe glasfiber på egen hånd. Vi har købt glas fibermåtter, polyester, hærder og pensler i Biltema til under 200 kr. for et kit, der rækker til mange reparationer. Derudover skal du have dig nogle handsker, da polyesteren er yderst skadelig ved kontakt med huden, og et åndedrætsværn, da dampene fra den hærdende polyester for alvor trækker hjerneceller ud.

Tidsforbrug: 1 time
Sværhedsgrad: Forholdsvis let
HUSK!: Meget udluftning

Opmål det beskadigede område, så du præcis ved, hvor store stykker glasfiber, du skal bruge. Sørg for at måle minimum to centimeter på hver side af skaden, så fibrene kan binde.

Klik frem og tilbage på pilene

Smid en kommentar