VW Transporter med RS4-motor kan blive din

Hvis du har 50.000 euro, kan klodens måske mest vanvittige Volkswagen Transport blive din. Den har V8-motoren fra en Audi RS4 mellem forhjulene.

Altså hvis du lige har 50.000 euro liggende. Omvendt tør vi godt love, at ingen på villa-vejen har en Volkswagen Transporter magen til.

Bilen har nemlig både firehjulstræk og motoren fra en Audi RS4. Og nu altså også et ’til salg’-skilt i forruden.

Motoren er hentet fra en Audi B7. Hvilket betyder 4,2-liters slagvolumen fordelt på otte cylindre. Her har man dog valgt at krydre oplevelsen med ikke bare én men hele to turboladere fra Garrett.

Resultatet er – ifølge eBay-annoncen – skræmmende 745 hestekræfter og 820 newtonmeter. Altså i en Volkswagen Transporter på 20″ hjul. Motoren skriger sig i øvrigt hele vejen til 8.250 omdrejninger i minuttet, før der ikke er mere at give.Gearkassen er også hentet fra RS4’eren. Det betyder, at du skal op gennem seks manuelle gear, hvis du virkelig skal have det hele ud af Transporteren.

Den er i øvrigt bedre kendt som ‘RST5 – The Beast’. Et passende navn, synes vi. Om den så er hurtig? Ja, det synes den nuværende ejer, Andi Riley, i hvert fald. Der ligger da også en god del beviser på netop det over alt på internettet.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk