Volkswagen skrotter hele sit motorsportsprogram

twitter.com/Volkswagen

Nyheden kommer oven på Audis beslutning om at droppe fabriksengagementet i Formula E for at vende tilbage til Le Mans.

Det kunne ligne lidt interne stridigheder, eller også spiller VAG-gruppen nu blot på færre heste. For ovenpå nyheden om, at Audi vender tilbage til det 24-timers udholdenheds-løb på Le Mans i Frankrig, meddeler Volkswagen, at fabrikken nedlægger sit motorsportsprogram.

Dermed slutter et kapitel af motorsportens historie, der tog sin begyndelsen, da VW stillede op til WRC-mesterskabet første gang i 1978. Altså for 42 år siden.

Volkswagen siger dog ikke farvel til de 169 nuværende medarbejdere i VW Motorsport GmbH. De får ifølge Motorsport.com tilbudt nye job indenfor koncernen.LÆS OGSÅ: Kommunen nægtede Eric en garage – sådan snød han dem alligevel

– Den teknologiske viden, som de ansatte (i VW Motorsport GmbH, red.) har fået med udviklingen af ID.R vil forblive en del af VW, og det skal hjælpe os med at få flere modeller fra ID.-familien på gaden, forklarer Volkswagens udviklingschef Frank Welsch.

Hvorfor Volkswagen nedlægger sit motorsportsprogram er for Boosted-redaktionen lidt uklart. Men fabrikken forklarer det selv med ‘omstruktureringer’ og et øget fokus på eletrificeringen af mærkets modelprogrammer.

Sidste år kom det frem, at netop Volkswagen trak sin fabrikstøtte til alt motorsport med forbrændingsmotorer. Herunder også deres ellers så succesrige WRC-team. Men nu har man altså valgt at trække sig fra alt, hvad der blot dufter af racerløb.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk