Volkswagen: Porsche kan være 632 mia. kr. værd på børsen

Foto: Porsche AG

Først ville de gerne, så fortrød Porsche – og nu er mærket så igen klar til en børsnotering.

Aktiemarkederne har det mildt sagt skidt i øjeblikket. Alligevel kan Porsche i løbet af efteråret storme ind på børsen i Frankfurt. Mandag aften i denne uge oplyste VAG-koncernen i en erklæring, at man agter at børsnotere selskabet bag Porsche – Dr.-Ing. h.c. F. Porsche AG.

Og der kan være mange penge i vente. Et sted mellem 60 og 85 milliarder euro, lyder Porsches egen vurdering. I dansk valuta er det mellem 446 og 632 milliarder kr. Lykkedes det at børsnotere Porsche, vil virksomheden indkalde til ekstraordinær generalforsamling engang i december.

Det forventes, at Porsche rammer den tyske børs i slutningen af september eller senest i begyndelsen af oktober. Ifølge Bloomberg er interessen for Porsche så massiv, at der er forudbestilt flere aktier, end mærket overhovedet udbyder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det er da også en mere end solid virksomhed. Det viser regnskabet fra chefgangene i Zuffenhausen. Sidste år havde Porsche et overskud efter skat på 3,24 milliarder euro. Næsten en milliard euro eller 7,4 milliarder kr. mere end i 2020.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk